Oma tarinani

Synnyin 60-luvulla yrittäjäperheeseen. Vanhemmillani oli kauppapuutarha, jossa riitti työtä koko perheelle. Opin työnteon varhain ja sitä mukaa kun ikää karttui, isä antoi vastuuta puutarhalla. Sain itsevarmuutta, loistavan ongelmanratkaisukyvyn ja uskoa tekemiseeni.

Varhainen työnteko ja vanhempien antautuminen työlleen veivät veronsa lapsuudestani, mutta lapsuuteni surullisin tapahtuma ei liittynyt työhön. Alle kolme vuotiaana sairastuin vakavaan tulehdustilaan jonka takia jouduin kymmeneksi viikoksi sairaalaan.

Tuohon aikaan sairaaloissa käytännöt lasten hoitamisessa olivat hyvin poikkeavat nykyaikaan verrattuna. Sain toki hyvää hoitoa, mutta silloin ajateltiin, että lapsi ei muista kokemaansa myöhemmin. Ikävöin kovasti vanhempiani, jotka saivat käydä luonani vain pienen hetken kerrallaan. Itkin ja huusin ikävääni lohduttomasti, mutta lohdutuksen sijaan minut sidottiin sairaalan sänkyyn käsistä ja jaloista kiinni. En kyennyt ollenkaan ymmärtämään mitä minulle tehtiin ja miksi.

Muistan edelleen sen hengityksen salpaavan tunteen kun huutooni ei vastattu. Olisin vain halunnut vanhempieni syliin. Selvitäkseni hengissä jouduin tukahduttamaan tunteeni. Mikäli selviäisin, tekisin kaikkeni, että minua ei enää hylättäisi.

Selvisin hengissä, mutta millaista on elää jatkuvassa pelossa hylätyksitulemisesta? Kehoni ja mieleni reagoivat jatkuvaan stressitilaan. Minulla oli paljon migreeniä, allergioita ja nuorena sairastuin anoreksiaan. Elämä tuntui usein alavireiseltä. Vasta omien lasteni synnyttyä ja heitä hoivatessani aloin saada yhteyttä pienenä lapsena kokemiini traumaattisiin tunteisiin.

Minun oli hyvin vaikea vastaanottaa omien lasteni negatiivisia tunteita ja käyttäytymistä. En kyennyt tyynnyttelemään ja rauhoittelemaan heitä silloin kun he olisivat sitä eniten tarvinneet, sillä koitin hillitä omia reaktioitani. Ymmärsin, että syy ei ole lapsissani vaan omissa vaikeissa kokemuksissani. Halusin tehdä asialle jotain ja siitä alkoi eheyttävä prosessini.

Sain monenlaista apua toipumiseeni, mutta todellinen muutos parempaan löytyi NLP:n avulla. NLP toimi minulle. Siinä suhtauduttiin tunteisiin ja kokemuksiin niin, että niitä oli mahdollista muuttaa pysyvästi. Sain työkaluja vapautua negatiivisista uskomuksistani itseäni ja elämää kohtaan, sekä tilalle paljon kaikkea hyvää. Elämä ei ollut enää pienen tytön henkiinjäämistaistelua vaan täynnä iloa ja mahdollisuuksia.

Muutosprosessini myötä olen oppinut arvostamaan itseäni. Olen ymmärtänyt sen, että voin vaikuttaa omaan tapaani kokea elämää. Se on lisännyt mahdollisuuksiani käyttää voimavarojani ja haluan käyttää niitä niin, että sinäkin oivallat oman erityisyytesi.

Haluan jakaa osaamistani mahdollisimman monelle, jotta he voivat elämässään paremmin ja jakaisivat hyvää myös muille! Sinä asiakkaana määräät täysin suunnan ja tavoitteet. Minä tarjoan ”muutosmenetelmät” ja oivallutan Sinua tavoitteidesi mukaisesti.

Olen järjestänyt NLP-kursseja jo vuodesta 2007. Innostan sinua oivaltamaan ja ratkaisemaan ongelmia itse. Toimin peilinä oman erityisyytesi oivaltamiselle kuuntelemalla, arvostelematta ja hyväksyen, sillä ei ole olemassa oikeaa ja väärää, on vain erilaisia totuuksia. Kun suunta on saatu selville, olen lempeä rinnallakulkija ja määrätietoinen opastaja. Olen juuri sinua varten.

– Leena

Taustani

• Työnohjaaja STOry – Koulutuskeskus Agricola, Pieksämäki, 2012
• Licensed NLP Coach™ – The Society of Neuro-Linguistic Programming, Richard Bandler, USA, 2007
• Licensed Trainer of NLP™ – The Society of Neuro-Linguistic Programming, Richard Bandler, USA, 2007
• Yksilöterapeutti® NLP, Hypnoosi – Solidea, Mental Training Finland 2007
• Naurujoogaohjaaja – Tainamaarit Kalenius, 2007
• Tradenomi, Liiketalous ja rahoitus – Savonia Business, Kuopio, 2008
• ATK- ohjelmoija – Kuopion aikuiskoulutuskeskus, 1985
• Merkonomi – Helsingin kauppaoppilaitos, 1980